Categoria: Institucions sanitàries

Els hospitals de les Balears s'adhereixen al Manifest «¿Dónde están ellas?» del Parlament Europeu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El manifest pretén impulsar la igualtat de gènere en les organitzacions i augmentar amb això la visibilitat de les dones en conferències i debats.

L’Hospital Universitari Son Espases, l’Hospital Universitari Son Llàtzer, l’Hospital Comarcal d’Inca, l’Hospital de Manacor, l’Hospital Mateu Orfila (Menorca), l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera i l’Hospital Sant Joan de Déu Palma-Inca -pertanyents a la Xarxa Sanitària de Responsabilitat Social Corporativa- s'han adherit al Manifest «¿Dónde están ellas?» del Parlament Europeu. La signatura s’ha duit a terme en el Congrés d’Hospitals que ha tengut lloc a la ciutat de Màlaga.

El compromís que han adquirit els hospitals que pertanyen a la Xarxa Sanitària de Responsabilitat Social Corporativa és donar visibilitat a la participació de les dones en la formació continuada, conferències i debats com a ponents, així com promoure, encoratjar i animar les dones, especialment les més joves i les que tenen algun tipus de discapacitat, a participar en debats públics, conferències i actes de comunicació.

Els hospitals recolliran anualment el nombre de dones que han estat formadores en els programes de formació continuada. En una segona fase, es donarà la informació de les dones que han estat ponents o moderadores en congressos, jornades, seminaris i tallers.

La Xarxa Sanitària demostra, amb la signatura dels 27 hospitals que de moment s’han adherit al manifest, que el sector sanitari promou la igualtat de gènere mitjançant la participació i el lideratge en simposis, conferències, debats i reunions de persones expertes, perquè les dones intervinguin com a oradores i no es limitin a la presentació de l’esdeveniment, amb l’objectiu de complir així el cinquè objectiu de desenvolupament sostenible definit com a Igualtat de Gènere.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 16/09/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]