Categoria: Institucions sanitàries

Inauguració del nou centre de rehabilitació Sant Joan de Déu a Palma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha assistit a la inauguració del nou centre de rehabilitació de Sant Joan de Déu, ubicat al carrer de Nuredduna de Palma. Aquest centre substitueix el que fins ara hi havia al carrer del Patronat Obrer i en multiplica l’extensió. A més, incorpora nous serveis, com una consulta de fisioteràpia específica de sòl pelvià.

L'edifici inaugurat fa 1.500 metres quadrats, dividits en tres plantes. Inclou 3 gimnasos, 15 boxs per a tractaments individualitzats i 7 consultes, entre altres espais. Pel que fa a l’equipament, disposa d’ultrasons, magnetoteràpia, electroestimulació muscular i altres mètodes de rehabilitació. A més, oferirà altres teràpies com el Pilates terapèutic.

Durant els darrers tres anys, el centre de rehabilitació del carrer del Patronat Obrer ha atès, de mitjana anual, més de 4.500 pacients i ha fet més de 7.000 consultes externes, 50.000 sessions de rehabilitació, 110.000 tècniques de rehabilitació i més de 1.700 proves de neurofisiologia.

L’Hospital Sant Joan de Déu està integrat en la xarxa hospitalària pública des de l’any 2013. L’any 2019 va subscriure un nou conveni singular amb el Servei de Salut per potenciar l’atenció als malalts crònics, vigent durant deu anys, prorrogables per deu anys més. Aquest conveni s'emmarca en l’Estratègia de Cronicitat del Govern, amb l’objecte d’oferir una atenció integral enfocada a la recuperació de l'autonomia, especialment en l’atenció de pacients amb dany cerebral o amb malalties cròniques derivades de l’envelliment.

Sant Joan de Déu té un centre a Palma des de l’any 1955 i fa dos anys en va inaugurar un altre a Inca per atendre la població del Raiguer i la serra de Tramuntana.

[Font: Presidència del Govern. 20/09/2021]

[Foto: Presidència del Govern]

Què en diu la premsa
*21/09/2021 ultimahora.es - Sant Joan de Déu inaugura un nuevo centro de rehabilitación en Palma.
*21/09/2021 diariodemallorca.es - El mayor centro de rehabilitación ambulatoria de Baleares abre sus puertas.