Categoria: Institucions sanitàries

Vist i plau a la contractació de la concessió d'obres dels nous Centres de Salut de Mallorca per 86,4 milions

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta d’una única concessió per dur a terme les obres dels 9 centres nous que es licitarà abans de final d’any. L’objectiu principal és donar cobertura sanitària d’atenció primària als llocs amb més augment de població.

El Consell de Govern ha autoritzat el director general del Servei de Salut de les Illes Balears per contractar la concessió d’obra de nou centres de salut i unitats bàsiques de salut a Mallorca per un valor estimat de 86.486.697 €. Es tracta d’una única concessió per dur a terme les obres de construcció dels nou centres nous, que es licitarà abans de final d’any, i està previst que les obres de construcció s’iniciïn al llarg del 2022.

La concessió d’obra afectarà els centres següents: Centre de Salut i SUAP Bons Aires (Palma), Centre de Salut Trencadors (s’Arenal de Llucmajor), Centre de Salut Son Ferriol (Palma), Centre de Salut Nuredduna (Artà), Centre de Salut Pollença, Unitat Bàsica de Salut Santa Margalida, Unitat Bàsica de Salut Consell (Consell), Unitat Bàsica de Salut Montuïri i Unitat Bàsica de Salut Sant Joan.

La Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha desenvolupat un pla d’infraestructures sanitàries que aposta per millorar i modernitzar la xarxa sanitària pública. També pretén cobrir les necessitats d’atenció primària sanitària de les zones del territori afectades per la posada en marxa d’aquests nou centres de salut.

L’objectiu principal és donar cobertura sanitària d’atenció primària a les zones previstes per a les obres i als llocs on hi havia demandes veïnals a conseqüència de l’augment de la població. Això es farà per mitjà de l’obertura d’aquests nou centres sanitaris; per tant, s’ampliarà també el catàleg dels serveis sanitaris que es prestaven en els antics centres d’atenció primària d’aquestes zones de Mallorca, incorporant noves prestacions i serveis que també són demandats pels ciutadans.

En l’àmbit de l’atenció primària, el Pla preveu construir nou centres i unitats bàsiques de salut, amb l’objectiu de substituir infraestructures que actualment estan en ús, però que tenen deficiències estructurals que no es poden solucionar per mitjà d’obres d’ampliació i reforma. El Pla també augmenta l’oferta assistencial amb la dotació de serveis en zones amb un creixement demogràfic fort al llarg d’aquests darrers anys.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 04/10/2021]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]