Categoria: Institucions sanitàries

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera treu a concurs l'obra per implantar el Servei d'Hemodiàlisi a l'Hospital de Formentera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 17 de maig, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va anunciar la implantació del Servei d'Hemodiàlisi a l'Hospital de Formentera i, al juliol, es va adjudicar la redacció del projecte d'adequació d'espais. Ara es fa una nova passa per posar en marxa el Servei amb la convocatòria del concurs per a l'obra.

El pressupost de licitació per a l'obra del Servei d'Hemodiàlisi és de 361.473€ (IVA inclòs) i el termini per presentar ofertes acaba el 25 d'octubre. L'anunci de la licitació d'aquest concurs recull que el termini d'execució de les obres serà de cinc mesos una vegada s'adjudiqui.

L’esmentada redacció del projecte d'adequació d'espais a l'Hospital de Formentera es va adjudicar al juliol a l'estudi LLATEQ Laura Manyer Balsells per l'import de 10.888,43€ (IVA inclòs).

Aquest projecte va recollir i va adaptar la proposta de disseny de l'avantprojecte, en el qual es contemplava una reforma dels espais actuals de la zona de Consultes Externes —concretament de l'àrea on hi ha la consulta de Salut Bucodental— per situar-hi el nou Servei d'Hemodiàlisi. La reforma inclourà la construcció d'una petita edificació al costat de l'Hospital, que albergarà una planta d'aigües.

L'obra contempla reformar els espais actuals de la zona de Consultes Externes on se situarà el nou Servei d'Hemodiàlisi, amb un hospital de dia amb quatre places de diàlisi per atendre-hi pacients amb patologies nefrològiques.

Paral·lelament, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera treballa en la contractació d'un nefròleg i personal d'infermeria per assumir la demanda assistencial, i també en la redacció dels plecs per als concursos de compra dels equips i material del nou Servei d'Hemodiàlisi.

El Servei d'Hemodiàlisi tindrà una superfície d'aproximadament 50 m2. La nova planta d'aigües, exactament la mateixa que hi ha a l'Hospital Can Misses, estarà situada en una zona exterior adjacent.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 06/10/2021]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]