Categoria: Institucions sanitàries

Els PGE de 2022 inclouran una partida específica per a la digitalització i la millora de capacitat diagnòstica en l'Atenció Primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La llei de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a l'any següent inclouran partides finalistes dedicades als processos de digitalització i la millora de la capacitat diagnòstica en l'Atenció Primària. Consistirà en l'elaboració d'un Pla d'Acció Consensuat amb les Comunitats i Ciutats Autònomes.

Així ho ha avançat la ministra de Sanitat durant l'acte de clausura del XLI Congrés de la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (SEMFYC) que s'ha celebrat durant aquests dies a Palma.

El Ministeri de Sanitat també ha tret a consulta pública la modificació de l'Ordre Ministerial per a modificar la Formació Sanitària Especialitzada (FSE) de Medicina Familiar i Comunitària, prevalent la formació en centres de salut en lloc dels hospitals.

Pla d'Acció d'Atenció Primària

Aquest Pla d'Acció, que va quedar compromès en la declaració del passat 1 d'octubre a Gran Canària, permetrà articular mesures concretes, amb dates i compromís pressupostari; un pla que té com a objectiu aconseguir el dret a la protecció de la salut de la població i garantir una atenció propera, equitativa i cohesionada en tot el territori nacional.

Aquest Pla tendrà entre els seus objectius principals l'abordatge integral dels problemes de salut més freqüents; la pràctica clínica centrada en la persona i la comunitat, considerant els determinants socials de la salut; la millora de la capacitat de resolució diagnòstica; i l'enfortiment de la longitudinalitat de l'atenció.

Així mateix, el pla tendrà present el creixement professional; l'impuls dels sistemes d'informació i la digitalització; el foment de la innovació i de la investigació; i l'adaptació i formació dels Recursos Humans, garantint l'efectivitat, la sostenibilitat i la qualitat de l'Atenció Primària.

[Fuente: Ministeri de Sanitat. 09/10/2021]

[Foto: CS Muro Marines]