Categoria: Institucions sanitàries

Salut licita la concessió d'obres dels nous centres de salut de Mallorca per més de vuitanta-sis milions d'euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears ha licitat la concessió d’obra de nou centres de salut i unitats bàsiques de salut a Mallorca per un valor estimat de 86.486.697,65 €. Es tracta d’una única concessió per executar les obres de construcció dels nou equipaments sanitaris nous, que està previst que comencin al llarg de 2022.

La concessió d’obra afectarà els centres de salut Bons Aires (Palma), Nuredduna (Artà), Pollença, Son Ferriol (Palma) i Trencadors (s’Arenal de Llucmajor), i les unitats bàsiques de salut de Consell, Montuïri, Sant Joan i Santa Margalida.

El Govern de les Illes Balears ha desenvolupat un pla d’infraestructures sanitàries que aposta per millorar i modernitzar la xarxa sanitària pública i també per cobrir les necessitats sanitàries demandades pels veïnats dels barris de Palma i dels municipis de la Part Forana esmentats a causa de l’augment de la població. Per això s’ha previst construir aquests nou centres de salut i unitats bàsiques de salut, amb l’objectiu de substituir les infraestructures sanitàries actuals, que tenen deficiències estructurals que no es poden solucionar fent-hi obres d’ampliació i reforma, amb la qual cosa s’aconseguirà també ampliar la cartera de serveis que es presta als centres actuals d’aquests nuclis de població.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 01/01/2022]

[Foto: Infosalut / Centre de Salut de Santa Maria / CC BY-NC-SA 4.0]