Categoria: Institucions sanitàries

L’IBE treu a licitació les obres d’execució de les pèrgoles fotovoltaiques de l’aparcament de l’Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Institut Balear de l’Energia (IBE) ha tret a licitació les obres d’execució de les pèrgoles fotovoltaiques de l’aparcament de l’Hospital de Manacor per un valor total d'1.540.047,19 euros. Aquesta licitació estarà oberta durant 30 dies, fins al 26 de gener de 2022.

Cal assenyalar que la instal·lació ocuparà 5.436 m² d’aparcament amb 770 kW de plaques solars que produiran 1.029.000 kWh, l’equivalent al 19,5%  del consum de l’hospital. Les obres d’execució tindran un termini de 36 setmanes, de manera que s’espera poder acabar la instal·lació dins l’any 2022.

Es tracta del segon aparcament d’hospital que desenvolupa l’IBE, després de l’Hospital Mateu Orfila de Maó. En tots dos casos, l’Institut facturarà l’electricitat a preu de cost a l’IB-Salut, cosa que permetrà l’hospital reduir la seva despesa energètica, tota vegada l’IBE recuperi la inversió per finançar el manteniment i noves instal·lacions.

Cobrir els grans aparcaments, una obligació recollida en la Llei de canvi climàtic

La Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica, estableix l’obligació d’aprofitar els grans aparcaments en superfície per generar energia neta. En concret, estableix el cobriment amb plaques solars de generació fotovoltaica dels espais destinats a les places d’estacionament de tots els aparcaments de titularitat pública en sòl urbà situats en superfície que ocupin una àrea total superior als 1000 m², com és el cas dels pàrquings de l’Hospital de Manacor i de l’Hospital Mateu Orfila.

[Font: Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica. 29/12/2021]

[Foto: Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica]