Categoria: Institucions sanitàries

La ministra Ana Mato i els consellers de Salut de les diferents Comunitats Autònomes impulsaran el reconeixement dels professionals del SNS com autoritats per prevenir les agressions

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS), la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, i els consellers de Salut de les diferents Comunitats Autònomes han acordat, entre altres temes, impulsar el reconeixement dels treballadors del SNS com autoritats públiques amb la finalitat d'evitar les agressions verbals i físiques, tant en l'atenció primària com en l'hospitalària. A l'àmbit professional són els metges, seguits dels infermers, els que suporten més agressions.

També es reconeixerà com autoritat el personal d'institucions vinculades al SNS.

Professionals sanitaris

En el Ple també s'ha acordat garantir la mobilitat del personal sanitari entre Comunitats Autònomes, equiparar categories per al personal estatutari del Servei de Salut, afavorir la formació continuada i aclarir la certificació i recertificació quant a les competències professionals.

Cartera de Serveis i Farmàcia 

S'ha presentat el projecte sobre la regulació i actualització de la cartera comuna bàsica dels serveis assistencials del SNS. 

Es renova la utilització d'implants quirúrgics.

S'inclouen en la cartera bàsica les intervencions de lipoatròfia facial.

S'ha estudiat l'Ordre de preus de referència, que es publicarà pròximament. 

e-Salut

Referent a aquest tema, s'ha presentat un informe sobre la e-Salut, destacant-ne els projectes sobre història clínica i recepta electrònica.

Salut pública 

Tot el SNS es beneficiarà d'uns protocols de les cures pal·liatives pediàtriques de qualitat i d’un altre relacionat amb la millora de l'abordatge del dolor, aquest últim associat a la cronicitat i a la prevenció de caigudes en les persones majors. 

Així mateix s'actualitzarà l'Estratègia de malalties rares.

Altra temàtica

S'ha tractat l'impacte en la normativa sanitària de l'Avantprojecte de Llei Orgànica per a la protecció de la vida del concebut i dels drets de les embarassades.

D'altra banda, s'ha acordat la designació de nous serveis i unitats de referència (CSUR) per a noves patologies.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 11/06/2014]