Categoria: Institucions sanitàries

Autoritzada la contractació de les obres de construcció del Centre de Salut d'Artà

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La licitació de les obres s’ha aprovat per un valor de 4.328.586 €. El nou centre triplicarà l’espai actual i millorarà la qualitat assistencial.

El Consell de Govern ha autoritzat la contractació de les obres de construcció del Centre de Salut d’Artà per un valor estimat de 4.328.586 €. El contracte té un termini d’execució de 14 mesos comptadors des de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig.

La redacció del projecte i la direcció de l’obra del nou Centre de Salut Nuredduna (Artà), es va adjudicar a l’entitat Farré, Mayol, Pérez, Ted’A Arquitectes, SCP, com a resultat d’un concurs de projectes amb intervenció de jurat.

El nou centre triplicarà l’espai actual i millorarà la qualitat assistencial i l’accessibilitat. Ubicada en un solar cedit pel consistori a l’entrada de la localitat, la nova edificació serà d’una planta (actualment en té dues) i de fàcil accés per a les persones grans i amb mobilitat reduïda.

L’actual Centre de Salut Nuredduna ocupa les dependències d’un edifici del segle XVIII anomenat Hospital de Santa Rosa, que ha quedat obsolet i presenta dificultats d’espai, d’accés i d’aparcament. El nou equipament sanitari tindrà 2.024 m² (l’actual té prop de 600 m²) i passarà de 10 consultes a tenir-ne 15. Hi haurà 5 consultes de medicina de família, 5 d’infermeria, 2 de pediatria, 1 d’infermeria pediàtrica i dues sales polivalents.

S’ubicarà al costat de l’aparcament de na Pati, en una esplanada a l’entrada del poble, la qual cosa també possibilitarà que els vehicles hi puguin accedir amb més facilitat (l’emplaçament actual enmig del poble presenta dificultats per a la mobilitat dels vehicles d’urgències i de particulars). Es preveu, a més, la construcció d’un aparcament de 22 places i un altre de diferenciat per a les ambulàncies.

El Centre de Salut Nuredduna pertany a la Zona Bàsica de Salut (ZBS) d’Artà, que està formada pel Centre de Salut d’Artà i la Unitat Bàsica de Salut (UBS) de la Colònia de Sant Pere. Atén una població de 6.702 targetes sanitàries amb una plantilla de 4 metges, 4 infermers, 1 pediatra, 1 auxiliar d’infermeria, 1 fisioterapeuta, 1 comare i 3 auxiliars administratius. Al llarg de 2018, aquests professionals varen atendre un total de 30.469 consultes de medicina de família, 22.295 d’infermeria i 5.256 de pediatria. Del total d’aquestes 58.020 consultes, 1.489 varen ser visites domiciliàries.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 30/05/2022]

[Foto: Infosalut / Centre de Salut Camp Redó / CC BY-NC-SA 4.0]