Categoria: Institucions sanitàries

S'inicia la reforma per recuperar l’interior de l’Hospital Verge del Toro

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta de la segona i darrera fase del projecte de recuperació d’aquest antic edifici sanitari en desús per convertir-lo en un centre assistencial innovador i dedicat als pacients amb malalties cròniques

El centre tendrà la funció d'atendre una població que de cada vegada viu més anys i necessita una atenció més especialitzada.  Serà un gran centre de cronicitat que podrà donar l'atenció sanitària adequada i també més eficient als menorquins i a les menorquines.

Aquesta obra va ser declarada d’interès autonòmic i ha estat adjudicada a l’empresa Acciona per un import d’11.995.066 euros. La previsió és que les obres tenguin una durada de dos anys.

La reforma interior de l’Hospital Verge del Toro preveu una superfície útil de 5.101 m². Disposarà d’una àrea d’hospitalització amb 60 habitacions entre individuals i dobles, amb devers 82 llits. També hi haurà una àrea ambulatòria amb un hospital de dia, consultes externes i una unitat d’estimulació cognitiva.

A més a més, el nou Hospital tindrà un espai per a proves radiològiques (convencionals i ecografies clíniques), per a la farmàcia (dispensació i suport a la prescripció) i per al laboratori (extracció), a més d’altres àrees destinades a la gestió dels pacients (vestíbul, admissió, arxiu, tanatori), una àrea social (menjadors, vestidors, sala multiconfessional) i una àrea logística i de serveis generals (administració, subministrament i magatzem, cuina, llenceria i bugaderia, residus, manteniment…).

El nou centre sanitari i assistencial donarà una atenció integral i de qualitat a pacients amb malalties cròniques. Es tracta d’un nou hospital adaptat a les noves necessitats de la població menorquina i projectat amb la voluntat de crear un model assistencial innovador i clarament orientat cap a aquests pacients crònics que requereixen una valoració integral i multidimensional per elaborar un pla de cures interdisciplinari que proporcioni l’atenció adient a cada situació clínica.

La primera fase del projecte, ja finalitzada, ha consistit en la rehabilitació de la façana, la coberta i l’estructura.

[Font: Presidència del Govern de les Illes Balears. 21/06/2022]

[Foto: Presidència del Govern de les Illes Balears]