Categoria: Institucions sanitàries

Aprovat un nou complement retributiu per al personal sanitari de les residències que gestiona la Fundació d'Atenció a la Dependència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’import del complement és de 6.000 € anuals per a metges i metgesses i de 3.600 € per a infermeres i infermers. L’objectiu és fer front a la dificultat de cobrir aquestes places i incentivar la incorporació d’aquests perfils professionals.

El Consell de Govern ha aprovat la inclusió d’un nou complement retributiu de qualificació especial per al personal sanitari dels centres residencials de la Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l’Autonomia Personal de les Illes Balears, organisme dependent de la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

Afecta les residències que gestiona la Fundació a Eivissa (Can Blai, Sa Serra i Can Raspalls) i a Mallorca (Son Güells, Son Tugores i Son Llebre). Són un total de 43,5 places entre metges o metgesses i infermeres o infermers.

Aquest complement retributiu ja va quedar establert en la disposició addicional dissetena del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l’ocupació pública de les Illes Balears. Avui el Consell de Govern n’ha aprovat l’import que, en el cas dels metges i metgesses, serà de 6.000 € anuals, mentre que el dels professionals d’infermeria serà de 3.600 €.

Amb aquesta mesura, el Govern de les Illes Balears pretén fer front a la mancança de personal sanitari en aquests centres, ja que les condicions salarials tenen un pes important a l’hora de triar el lloc de treball.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 22/08/2022]

[Foto: Atenció Primària de Mallorca]