Categoria: Institucions sanitàries

S'anuncia l’obertura d’un Centre de Naixements a l’Hospital Universitari Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Serà el primer que hi haurà a l’Espanya liderat per comares i on es podrà atendre a gestants amb embarassos de baix risc que desitgen un part desmedicalitzat en un entorn segur. S’ubicarà a les Cases de Son Espases Vell i pretén aconseguir un ambient amable i confortable, en el qual la dona sigui la protagonista del part, i que garanteixi la seva intimitat.

L’Hospital Universitari Son Espases comptarà amb un Centre de Naixements que es preveu que entri en funcionament al llarg de 2023. Es tracta d’un espai liderat per comares on es podrà atendre el naixement de famílies que desitgen un part desmedicalizat en condicions de seguretat. El Centre de Naixements estarà ubicat a les Cases de Son Espases Vell, envoltat d’una zona verda i orientat a la Serra de Tramuntana. Serà el primer Centre de Naixements que hi ha a les Illes Balears i l’únic d’aquestes característiques que hi ha a Espanya.

L’objectiu d’aquest Centre és oferir a les dones amb gestacions de baix risc un model assistencial públic de continuïtat de cures liderat per comares durant l’embaràs, el part i el postpart, en un entorn segur extrahospitalari i que mantingui a la dona i al seu nadó en el centre de les cures. Es tracta d’aconseguir un ambient segur i confortable en el qual la dona sigui la protagonista del part i que garanteixi la seva intimitat i dignitat.

En el futur Centre de Naixements, l‘atenció serà prestada per un equip de comares que compartiran la mateixa filosofia sobre com acompanyar a les dones durant l’embaràs, el part i el postpart de baix risc. Per tal de garantir l’èxit d’aquest nou model serà imprescindible la correcta continuïtat de les cures des de l’Atenció Primària, el Centre de Naixements i els serveis de suport de l’Hospital, de tal forma que la dona i la seva família percebin una comunicació fluïda entre tots. 

Entrada independent des del carrer i accés a l’Hospital en cas de necessitat

El Centre de Naixements estarà ubicat a les Cases de Son Espases Vell amb una entrada independent des del carrer tal com estableixen els estàndards, i disposarà d’una via ràpida als serveis de suport de l’Hospital en cas que de necessitat.

El nou Centre tendrà una superfície de 716 metres quadrats, repartits en diferents espais per a l’acompanyament de la dona durant el seu embaràs, part i postpart, i també del nounat, fins que rebin l’alta.

Es vol aconseguir un espai amable, no hospitalari i confortable, en el qual la dona se senti còmode i segura i que alhora es garanteixi la seva intimitat i dignitat. A més, es vol crear espais tan oberts com sigui possible per facilitar la comunicació entre les famílies i els professionals.

Habitacions individuals i llits familiars per al Servei d’Obstetrícia i Ginecologia

En la recerca d’un major confort i intimitat per a totes les gestants usuàries de l’Hospital Universitari Son Espases, s’hi han habilitat 24 noves habitacions individuals, d’un total de 27. A més, ha començat l’adquisició de 24 llits familiars, on mare i infant puguin compartir espai, amb una inversió de 18.000 euros.

El Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de Son Espases està preparat per respondre a totes les necessitats de les gestants les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana. A banda de les dones gestants del sector sanitari Ponent, també s’atenen gestants amb patologies greus, tant de la sanitat pública com de la privada.

La missió del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia és oferir la millor assistència perquè totes les famílies se sentin ateses amb respecte, afecte i expertesa. A més d’oferir l’assistència especialitzada de més alt nivell que es pot donar a les Illes Balears, el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia dóna una gran importància a com se senten tractades les dones que han estat controlades i ateses a Son Espases.

[Font: Presidència del Govern de les Illes Balears. 23/08/2022]

[Foto: Presidencia del Govern de les Illes Balears]

Què en diu la premsa
*23/08/2022 ultimahora.es -Son Espases acogerá un centro de nacimientos para partos naturales.
*24/08/2022 diariodemallorca.es - Un Centro de Nacimientos «pionero» abrirá en Son Espases a lo largo de 2023.