Categoria: Institucions sanitàries

El COMIB i l'AECC analitzen la situació de l’Atenció Primària després de la pandèmia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) s’ha reunit a la seu col·legial amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer Illes Balears (AECC), per analitzar la situació de l’Atenció Primària després de la pandèmia i la importància de mantenir-la en un estat òptim per a pacients i professionals.

Ambdós organismes han coincidit en què una Atenció Primària potent és una garantia de funcionament de tot el sistema sanitari i han lamentat que el primer problema és que no hi ha metges d’Atenció Primària, perquè ha estat maltractada durant els darrers anys i ara s’ha vist sobrepassada durant la pandèmia COVID-19.

Durant aquesta crisi sanitària l'Atenció Primària s’ha hagut d’adaptar a un model d’assistència que no té res a veure amb la proximitat, quan són els professionals més propers a la gent perquè són la porta d’entrada al sistema.

L'Atenció Primària resol al voltant del 90% dels problemes de salut i s’ha ocupat del 70-80% dels pacients infectats pel coronavirus.

Un percentatge elevat dels metges d’Atenció Primària són més grans de 50 anys i estan a punt de jubilar-se. Si aquesta dinàmica no canvia, en només dos anys, es notarà la manca d’aquests professionals. 

[Font: COMIB. 15/09/2022]

[Foto: COMIB]