Categoria: Institucions sanitàries

Es contractaràn, per concurs d'idees, els projectes arquitectònics dels CS Pere Garau, La Soledat, Na Camel·la i Es Viver

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El valor estimat dels quatre concursos de propostes arquitectòniques és de 96.000 € sense IVA. Els nous centres de salut i serveis d’urgències prevists tindran un cost estimat de 60,1 milions d’euros.

El Consell de Govern ha autoritzat el concurs de projectes amb intervenció de jurat per a la selecció de propostes arquitectòniques per a la construcció de nous centres de salut i serveis d’urgències d’atenció primària. Concretament, es tracta del Centre de Salut Es Viver, a Eivissa; el nou Centre de Salut Pere Garau II; el nou Centre de Salut i SUAP Na Camel·la, i el nou Centre de Salut i SUAP La Soledat, tots tres a Mallorca.

El valor estimat dels quatre concursos de propostes arquitectòniques és de 96.000 € sense IVA (el premi de cadascun en el concurs de projectes és de 24.000 €, que s’han de repartir entre els tres projectes finalistes).

En el marc de les noves necessitats assistencials, el Servei de Salut fa una previsió d’inversió de 150 milions d’euros destinats a crear, ampliar o reformar infraestructures hospitalàries i d’atenció primària.

Els quatre nous centres de salut i serveis d’urgències prevists (La Soledat, Pere Garau II, Na Camel·la i Es Viver) tindran un cost estimat de 60,1 milions d’euros.

Així, la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca ha redactat un pla funcional en el qual es concreten les previsions per al nou Centre de Salut Pere Garau II, ubicat en un solar cedit per l’Ajuntament de Palma al Servei de Salut, de conformitat amb l’Acord de la Junta de Govern de 21 de setembre de 2022. En concret, es preveu la construcció d’un edifici de 3.681 m² de superfície construïda, que inclou consultes, zona de cures i tècniques especials, extraccions de mostres, unitat de psicoprofilaxi obstètrica i atenció a la dona i zona de tractament. El pressupost d’execució per contracta màxim s’estima en 8.500.000,00 € (amb l’IVA no inclòs).

El pla funcional per al nou Centre de Salut i Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP) La Soledat, ubicat en un solar cedit per l’Ajuntament de Palma al Servei de Salut, preveu la construcció d’un edifici de 4.502 m² de superfície construïda, que inclou tres àrees: un SUAP amb zona de consultes, administratives i atenció continuada; una USBD i SUM i una base del SAMU 061 per a l’estacionament d’una ambulància. El pressupost d’execució per contracta màxim s’estima en 9.665.000,00 € (amb l’IVA no inclòs).

El pla funcional en el qual es concreten les previsions per al nou Centre de Salut i Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP) Na Camel·la (Manacor) preveu la construcció d’un edifici de 4.112 m² de superfície construïda, que inclou zona de consultes, de cures, d'extraccions de mostres i un servei d’urgències d’atenció primària (SUAP). El pressupost d’execució per contracta màxim s’estima en 8.100.000,00 € (amb l’IVA no inclòs).

En el marc de les noves necessitats assistencials, la Gerència de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha redactat un pla funcional en el qual es concreten les previsions per al nou Centre de Salut Es Viver, ubicat en el solar on actualment es desenvolupa l’activitat assistencial del centre de salut. En concret, es preveu la construcció d’un edifici de 6.136,50 m² de superfície construïda, que inclou consultes, zona de cures, extraccions de mostres, unitat de salut mental, zona de salut bucodental i un servei d’urgències d’atenció primària (SUAP). El pressupost d’execució per contracta màxim s’estima en 12.900.000,00 € (amb l’IVA no inclòs).

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/10/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]