Categoria: Institucions sanitàries

Es prorroga el contracte de la Base de Dades Assistencial Corporativa per a l'IB-Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La BDAC és una base de dades que integra la història clínica accessible per a professionals i pacients. El pressupost de despesa d’aquesta pròrroga és d’1,4 milions d’euros i tindrà una vigència de vint-i-quatre mesos.

El Consell de Govern ha atorgat l’autorització prèvia al director general del Servei de Salut per exercir la competència en matèria d’autorització i disposició de la despesa en relació amb l’expedient de pròrroga del contracte mixt de serveis i subministrament per a la implantació d’una base de dades assistencial corporativa (BDAC) per al Servei de Salut, per un import d’1.406.172 €.

La BDAC és una base de dades assistencial corporativa que ha creat una història clínica única, integrada i accessible per a professionals i pacients des de tots els nivells assistencials. Ha suposat un canvi substancial a l’hora de fer efectiva la interacció i la interoperabilitat real entre els diferents hospitals, l’atenció primària i el SAMU061.

La BDAC està centrada en el pacient, és a dir, que tot allò que l’afecti està integrat en una única història clínica. Si un pacient és atès en un centre hospitalari diferent del que li pertoca per zona i on té la major part de la seva història clínica, aquest nou episodi queda automàticament registrat a la BDAC, que agrupa o descarta diagnòstics per evitar mostrar contradiccions o repeticions innecessàries.

L’objecte i la necessitat d’aquest procediment és prorrogar els serveis de manteniment i suport del maquinari i del programari, així com aconseguir nous desenvolupaments i funcionalitats de la BDAC.

Es preveu que aquesta pròrroga tindrà una vigència de vint-i-quatre mesos, des de l’1 de febrer de 2023 fins al 31 de gener de 2025.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/10/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]