Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'IB-Salut contracta el servei d'hemodiàlisi en centres extrahospitalaris per 21,2 milions d'euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El servei és per a pacients derivats dels hospitals d’Inca, Son Llàtzer i Son Espases. El contracte serà de 36 mesos, amb possibilitat de pròrroga 24 mesos més.

El Consell de Govern autoritza el director general del Servei de Salut de les Illes Balears a contractar el servei d’hemodiàlisi en centres extrahospitalaris per als pacients derivats del Servei de Salut, per un valor estimat de 21.222.205 €. Aquest contracte tindrà trenta-sis mesos de durada, amb possibilitat de pròrroga per un termini de vint-i-quatre mesos.

La contractació de la prestació objecte d’aquest contracte ve determinada per la necessitat d’administrar els tractaments d’hemodiàlisi —prestació que forma part de la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut— als pacients amb patologia d’insuficiència renal remesos pel Servei de Salut de les Illes Balears.

En pacients amb insuficiència renal crònica, la funció renal es va fent cada vegada més lenta, el ronyó es lesiona gradualment i es desencadena la incapacitat d’aquest per fer la seva funció. Per pal·liar-ho, hi ha certs tractaments específics de substitució de la funció renal, com el tractament d’hemodiàlisi, que pot ser prestat en l’àmbit extrahospitalari, sempre que concorrin determinades circumstàncies i requisits. Així, s’eviten hospitalitzacions innecessàries i s’acosta la prestació als pacients. Els centres especialitzats són una alternativa per dur a terme l’hemodiàlisi, disposen de la tecnologia i la infraestructura adequades per prestar aquest servei i tenen l’avantatge de no transmetre infeccions hospitalàries.

Els pacients seran derivats pel Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari Son Espases, de Son Llàtzer i de l’Hospital Comarcal d’Inca.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/10/2022

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]