Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Servei de Cirurgia Cardíaca de Son Espases ha realitzat 10.200 procediments en els vint anys d’activitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’avaluació constant, exhaustiva i crítica dels resultats en la cerca de l’excel·lència, l’ha convertit en un servei de referència nacional i internacional.

Es compleixen vint anys de la posada en marxa del primer Servei de Cirurgia Cardíaca de la sanitat pública a les Illes Balears. El seu inici representà un canvi qualitatiu molt important per a la Comunitat Autònoma i per a Son Dureta, tant per l’augment de la complexitat atesa, com per la dinàmica que generà en l’Organització. Va ser un estímul per al desenvolupament de noves prestacions quirúrgiques i de les cures als pacients crítics. D’ençà que es posà en marxa el mes de novembre de 2002, els professionals del Servei de Cirurgia Cardíaca han realitzat 10.200 procediments quirúrgics, dels quals, 9.460 han estat majors.

Des del començament de la seva activitat, el Servei de Cirurgia Cardíaca és el de referència de les Illes Balears per a l’atenció de la patologia quirúrgica cardíaca i de grans vasos. La seva missió és proporcionar una assistència integral d’alta qualitat a les persones amb malalties cardiovasculars, que és l’eix fonamental sobre el qual pivota tota l’atenció. Totes les tasques assistencials, docents i de recerca estan orientades a millorar la qualitat en la seva atenció. 

L'aposta decidida en la recerca de la millora contínua ha suposat l’obtenció del prestigiós «Premios TOP 20» a l’Àrea del Cor en els anys 2009, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 i 2020, com a reconeixement dels resultats quirúrgics i de la baixa taxa de complicacions.

Més enllà de la nostra Comunitat Autònoma, el Servei és referent en la reparació valvular. No en va, s’han organitzat 38 cursos de formació des de l’any 2003, en els quals s’han format més de 400 professionals d’Espanya i de fora de les nostres fronteres, entre cirurgians, cardiòlegs i anestesiòlegs.

A més, en els darreres anys, s’ha fet un pas endavant amb la implantació de nous programes, amb la col·laboració d’altres serveis de l’Hospital i també d’altres gerències territorials. Alguns exemples d’aquest fet són el Programa d’Assistència circulatòria amb l’implant de la primera ECMO o el Programa d’Assistència ventricular a llarg termini (2020), que es posà en marxa coincidint amb els pitjors moments de la pandèmia de la COVID-19.

Acte commemoratiu dels 20 anys de Cirurgia Cardíaca (Son Dureta – Son Espases)

Per commemorar els vint anys del Servei de Cirurgia Cardíaca, Son Espases ha organitzat un acte en el qual s’ha homenatjat una trentena de professionals de diferents categories i serveis que han treballat i col·laborat per fer del Servei de Cirurgia Cardíaca un referent nacional i internacional.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/11/2022

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]