Categoria: Institucions sanitàries

El Servei de Salut prorroga el contracte de manteniment de les aplicacions HCIS per un valor de 3,3 milions

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta dels sistemes d’informació clínica electrònica dels hospitals. Aquesta ampliació de contracte és de vint-i-quatre mesos de durada.

El Consell de Govern ha autoritzat el director general del Servei de Salut de les Illes Balears a prorrogar el contracte de servei de manteniment de les aplicacions HCIS per un import de 3.315.635 €. Aquesta ampliació de contracte és de vint-i-quatre mesos de durada.

Els sistemes d’informació clínica electrònica són eines fonamentals per a la prestació de serveis clínics als hospitals del Servei de Salut. Tenint en compte el greu perjudici per a l’eficiència i els resultats en salut que implicaria deixar de fer servir els sistemes d’informació en el dia a dia assistencial, és necessari i imprescindible renovar serveis de suport, manteniment de llicències, manteniment correctiu, preventiu, adaptatiu i evolutiu, com també la formació de les aplicacions sanitàries HCIS.

L’HCIS (Health Care Information System) permet centralitzar tota la informació clínica del procés sanitari en un únic sistema, amb la qual cosa garanteix una atenció sanitària millor i més segura per als pacients. Així, a més de la completa integració de tots els sistemes de gestió de la informació clínica en una sola plataforma, l’HCIS ofereix una interfície basada en la web en què els usuaris poden accedir a la informació en qualsevol moment i des de qualsevol lloc (hospital o domicili).

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 07/11/2022

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]