Categoria: Institucions sanitàries

La presidenta del Govern visita el nou servei d’hemodiàlisi de Formentera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha visitat el nou servei d’hemodiàlisi de Formentera, que va començar a funcionar el dia 21 de novembre. Es tracta d’un nou servei de l’hospital de dia, ubicat en un espai de 50 metres quadrats, i que s’ha posat en funcionament amb quatre llocs d’hemodiàlisi i una nova planta d’aigües. En total, el Govern ha fet una inversió de prop de 600.000 euros per posar en marxa aquest servei, dels quals 400.000 euros corresponen a la inversió en la dotació tècnica i la resta a contractació de personal per poder dur-lo a terme.

Per poder posar-lo en marxa, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va ampliar la plantilla mèdica del Servei de Nefrologia amb la contractació d’un cinquè nefròleg, la qual cosa va permetre al servei desplaçar un dels especialistes a Formentera per dur-hi a terme els tractaments d’hemodiàlisi. Amb la posada en marxa d’aquest servei els pacients formenterencs, tres en aquests moments, no hauran de desplaçar-se fins a l’Hospital Can Misses per rebre el tractament d’hemodiàlisi. Això suposarà evitar prop d’un miler de trasllats l’any.

A més, Francina Armengol, va presentar la nova base operacional del Servei de Emergències Mèdiques d’Urgències (SAMU061) a Formentera. El Govern ha iniciat les obres d’aquesta base just coincidint amb la decisió de prestar aquest servei, per primera vegada a l’illa, de manera permanent. Fins l’any passat, Formentera comptava amb una ambulància de suport vital avançat només durant els mesos d’estiu (que donava servei juntament amb l’ambulància de suport vital bàsic, que roman a l’illa tot l’any). A partir d’aquest mes de setembre els reforços del 061, inclosa l’ambulància SVA, es mantenen durant tot l’any per atendre les necessitats de la població de Formentera.

Les obres de construcció s’han iniciat a principis d’aquest mes de novembre. D’aquesta manera, està previst que la nova base entri en servei en el termini d’un any (finals de 2023) i, a més, la nova instal·lació estarà situada devora l’hospital.

La base de nova creació tindrà una superfície de 890 m2 dividits en dues plantes connectades internament, una planta baixa de 605 m2 i la planta primera de 285 m2, i un aparcament per a ambulàncies amb capacitat per a quatre vehicles.

La nova instal·lació comptarà amb tres recursos de guàrdia:

  • La Unitat de Suport Vital Bàsic (USVB).
  • La Unitat de Suport Vital Avançat (USVA).
  • La Unitat de Transport Sanitari no Urgent (UTSNU).

El nombre de professionals en trànsit serà de cinc, amb possibilitats d’ampliació, atesa la sensibilitat especial pel que fa a les cobertures de recursos humans ubicats a l’illa de Formentera.

[Font: Govern de les Illes Balears. 21/11/2022]

[Foto: Govern de les Illes Balears]