Categoria: Institucions sanitàries

L'IB-Salut contracta els serveis de suport i manteniment del Laboratory Information System per 1,1 milions d'euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Laboratory Information System és un sistema d’informació per a laboratori que s’adjudicà a l’empresa Indra l’any 2011. L’ús de Geslab als diferents laboratoris ha permès gestionar de manera unificada la identificació de mostres.

El Consell de Govern autoritza el director general del Servei de Salut de les Illes Balears a contractar, per un valor d’1,1 milions d’euros, els serveis de suport, manteniment correctiu, preventiu i evolutiu del Laboratory Information System (LIS), adjudicat a l’empresa Indra l’any 2011.

El Laboratory Information System és un sistema d’informació per a laboratori (maquinari i programari, les integracions i els serveis d’implantació, suport, operacions, monitoratge i manteniment d’aquest) necessari per a la prestació de l’activitat analítica als laboratoris de l’àrea de diagnòstic biomèdic de les illes de Mallorca i d’Eivissa.

De manera més concreta, el LIS és el sistema informàtic que utilitza GESLAB per unificar les dades d’anàlisis clíniques dels laboratoris dels hospitals Son Espases, Son Llàtzer, Manacor, Inca, Can Misses, Formentera i Mateu Orfila.

L’ús de Geslab als diferents laboratoris del Servei de Salut ha permès gestionar de manera unificada la identificació de mostres i aprofitar sinergies en el manteniment tecnològic de la solució, així com el suport a l’usuari, emprant la mateixa plataforma per a tots els hospitals amb activitat analítica.

Es preveu que aquest contracte, per un valor d’1.170.759,10 euros, tindrà una vigència de 24 mesos des de la data en què es formalitzi, amb una possible pròrroga de fins a 24 mesos addicionals.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/11/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]