Categoria: Institucions sanitàries

Salut contracta una plataforma tecnològica de torns per a pacients als centres de salut per 1,8 milions d'euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

També ajudarà a millorar la gestió de l’agenda dels professionals sanitaris. La durada d’aquest contracte és de quaranta-vuit mesos.

El Consell de Govern va autoritzar el director general del Servei de Salut de les Illes Balears a contractar el servei de gestió de torns i per redirigir usuaris als centres de salut d’atenció primària de les Illes Balears. Així mateix, es contractarà el subministrament de l’equipament corresponent i la seva implantació per un valor estimat d’1.876.522 €.

Aquest servei permetrà optimitzar el sistema de gestió de torns i temps d’espera dels usuaris als centres de salut d’atenció primària de les Illes Balears i guiar i redirigir, si cal, els usuaris en l’àmbit d’atenció primària del Servei de Salut, per mitjà de la implantació d’una plataforma tecnològica que permeti una reorganització i, al mateix temps, que garanteixi el compliment de la normativa reguladora de protecció de dades de caràcter personal. També ajudarà a millorar la gestió de l’agenda dels professionals sanitaris.

La durada idònia d’aquest contracte és de quaranta-vuit mesos, atès que en aquest període de pilotatge se’n podria comprovar la capacitat perquè el Servei de Salut l’estengui a tots els seus centres.

Aquesta inversió està prevista dins el pla d’actuacions corresponents al fons finalista MR075 Transformació Digital Atenció Primària, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea - Next Generation, per un import de 2.425.019 €.

En la sessió del dia 15 de juny de 2022, el Ple del Consell Interterritorial del SNS va assignar al Servei de Salut de les Illes Balears 2.425.019 €, per desenvolupar diferents actuacions:

  • Ciberseguretat en l’àmbit de l’Atenció Primària.
  • Canal de Salut per a la ciutadania a les Illes Balears.
  • Història Clínica Intel·ligent per a Atenció Primària a Illes Balears.
  • Quadre de comandaments per a Atenció Primària.
  • Lideratge de projectes.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/11/2022]

[Foto: Infosalut / Centre de Salut de Sineu / CC BY-NC-SA 4.0]