Categoria: Institucions sanitàries

Creació del Grup d'Investigació en Cures a l'Hospital Universitari Son Espases (GIC-HUSE)

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat dia 15 de novembre de 2022 va crear-se el Grup d'Investigació en Cures a l'Hospital Universitari Son Espases (GIC-HUSE), com a iniciativa de Juan Manuel Gavala Arjona (Director d'Infermeria de l'HUSE) i de Pilar Andreu (Subdirectora d'Infermeria de l'Àrea de Docència, Recerca i Innovació).

Objectius

Els objectius principals del GIC-HUSE són:

  • Reunir professionals d'infermeria de l'HUSE que vulguin desenvolupar una feina de recerca en cures en tots els àmbits de l'hospital.
  • Generar producció científica pròpia.
  • Col·laborar en projectes multicèntrics amb altres centres sanitaris o institucions.
  • Dissenyar i desenvolupar projectes que generin millores transversals en els diferents serveis i unitats de l'hospital, i que formin part de la Direcció d'Infermeria.

Àrees d'investigació

Les principals àrees d'investigació que es contemplen són:

  • Cures en infermeria.
  • Teories i models en infermeria.
  • Gestió de recursos humans i lideratge.
  • Innovació en cures. Noves tecnologies i simulació.

Membres del grup

El grup està format, actualment, nou membres actius. Tots són infermers i infermeres de l'HUSE.

El coordinador del grup és el Dr. José Ángel Rubiño (infermer d'urgències d'adults i de la Unitat d'Investigació d'Infermeria de l'HUSE). També formen part del grup Rocío Magdaleno Moya, infermera de pràctica avançada en oncohematologia, de l'Hospital de Dia d'Adults; María Rosa Huguet Vives, infermera del Servei d'Urgències d'Adults; Ismael Andrades González, infermer d'UCI de Pediatria; Javier Sánchez Muñoz, infermer de l'Hospital de Dia d'Adults; Noelia López Ramón, infermera de consultes externes; María Fátima Céspedes Ballona, comare en el Servei de Ginecologia i Obstetrícia; María García Maldonado, infermera del Servei de Cirurgia; i María Yolanda Martínez González, infermera de Subaguts de Salut Mental.

El grup presenta una formació sòlida en recerca per a emprendre i desenvolupar la investigació a l'hospital. A més, una gran motivació per a fer feina en el desenvolupament de diverses línies de treball en l'àmbit de la recerca (projectes, revisions, publicacions, etc.).

[Font: Grup d'Investigació en Cures de l'Hospital Universitari Son Espases (GIC-HUSE). 15/11/2022]

[Foto: Grup d'Investigació en Cures de l'Hospital Universitari Son Espases (GIC-HUSE)]