Categoria: Institucions sanitàries

Atenció Primària incorporarà 19 metges de família més

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un total de 19 metges especialistes de medicina familiar i comunitària s’incorporaran a les plantilles d’atenció primària els pròxims dos mesos, la qual cosa permetrà redistribuir i alleugerir la càrrega de feina dels equips de diversos centres de salut i unitats bàsiques.

Concretament, el desembre comencen 16 metges i metgesses de família a Mallorca, i el gener s’incorporen 3 facultatius més a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera

Cal recordar que el mes de novembre es varen incorporar 8 facultatius a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, la qual cosa ha permès reduir en devers 200 les targetes sanitàries per metge, i 3 metges i 3 infermeres a l’Àrea de Salut de Menorca, amb els que s’ha pogut millorar l’atenció en els centres de Canal Salat i es Banyer i en la UBS de Sant Lluís.

La partida pressupostària per a l’atenció primària, que serà de 568,6 milions en 2023, la qual cosa implica un increment de 246 (+76%) respecte de 2015.

Pel que fa als recursos humans, s'ha avançat en la fidelització a través de l’estabilització (OPO) i també s'han implantat mecanismes per captar més professionals mitjançant crides per accedir a contractes de durada llarga (3 anys). A més, el passat dia 18 de novembre la Mesa Sectorial va aprovar les bases generals i els barems dels mèrits que han de regir els processos selectius del Pla d’Estabilitat de les 4.115 places i es va reconèixer amb efecte retroactiu de dos anys el pagament del 100% de la carrera professional al personal estatutari interí i temporal. D’altra banda, el 17 de novembre es va fer una crida per adjudicar 119 places d’interinitat i de llarga durada de metges de família.

Així mateix, el Servei de Salut ha afavorit que 80 metges de família hagin pogut allargar la vida laboral una vegada superada l’edat de jubilació.

En relació amb les condicions dels professionals, els pressuposts de 2023 preveuen la recuperació de la jornada de 35 hores.

També s’han implementat mòduls voluntaris d’activitat extraordinària, es retribueixen les guàrdies a les dones embarassades i es reconeixen econòmicament les figures del coordinador i del tutor docent.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 24/11/2022

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]