Categoria: Institucions sanitàries

Salut condemna enèrgicament l’atac a tres professionals del Centre de Salut Son Gotleu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum, el Servei de Salut de les Illes Balears i la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca condemnen enèrgicament l’agressió física que van patir, el passat dia 29 de novembre, tres professionals del Centre de Salut Son Gotleu de Palma.

Concretament, va ser el marit d’una pacient qui va agredir dos metges i el vigilant de seguretat del centre sanitari. Finalment, l’agressor va ser detingut per la Policia Nacional.

El Servei de Salut ha activat el protocol per a aquests casos, que preveu assistència sanitària i suport jurídic i psicològic a les víctimes. Cal recordar que, des que es va reformar el Codi penal l’any 2015, es consideren actes d’atemptat les agressions contra funcionaris sanitaris que estiguin complint les funcions pròpies del seu càrrec, per a les quals es preveuen condemnes de fins a quatre anys. De fet, s’han dictat sentències en aquest sentit per les quals s’ha castigat els delinqüents amb penes d’un a tres anys de presó.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 30/11/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]

Què en diu la premsa
*30/11/2022 ultimahora.es - Los sanitarios del PAC de Son Gotleu se plantan: «Esto tiene que cambiar y no vamos a dar un paso atrás».
*30/11/2022 diariodemallorca.es - Detenido un hombre por golpear y amenazar de muerte a un médico y dos trabajadores en el centro de salud de Son Gotleu.