Categoria: Institucions sanitàries

Salut licita els concursos de projectes arquitectònics per construir els centres de salut La Soledat, Pere Garau II, Na Camel·la i Es Viver

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El valor estimat dels quatre concursos ascendeix a 96.000 € i es preveu un termini de seixanta dies per conèixer els guanyadors.

El Servei de Salut ha licitat els concursos d’idees de projectes arquitectònics amb intervenció de jurat per a la construcció del Centre de Salut (CS) i Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP) La Soledat (Palma), CS Pere Garau II (Palma), CS i SUAP Na Camel·la (Manacor) i CS Es Viver (Eivissa).

Les licitacions tenen per objectiu seleccionar una proposta arquitectònica per a la posterior contractació dels treballs d’assistència tècnica i direcció facultativa de les obres. Estan dirigides a equips multidisciplinaris formats per arquitectes, enginyers i arquitectes tècnics. El valor estimat dels quatre concursos és de 96.000 €; cada concurs repartirà 24.000 € entre els tres projectes finalistes.

Centre de Salut i SUAP La Soledat

Pel nou centre de salut i SUAP, el pla funcional elaborat pel Servei de Salut planteja una superfície de 4.500 metres quadrats amb un edifici de quatre plantes, on s’ubicaria el centre de salut i SUAP (zona de consultes, punt d’atenció continuada, zona d'accés i de suport administratiu, zona de serveis), una unitat de salut bucodental, una unitat de salut mental i una base del SAMU 061. Atendrà les urgències les 24 hores del dia i durà a terme una activitat continuada quan la resta d’unitats del centre sanitari estiguin tancades. El pressupost d’execució màxim és de 9,6 milions d’euros (sense l’IVA).

Centre de Salut i SUAP Na Camel·la

El pla funcional elaborat per Salut en relació amb el Centre de Salut i SUAP Na Camel·la preveu un espai de 4.501 metres quadrats, amb zones de consultes, de cures i tècniques especials, d’extracció de mostres, una unitat d’atenció a la dona, una de fisioteràpia, una de salut bucodental o un espai destinat a la base d’emergències del SAMU 061. El pressupost d’execució màxim és de 8,1 milions d’euros (sense l’IVA).

Centre de Salut Pere Garau II

El Centre de Salut Pere Garau II tindrà una superfície de 3.681 metres quadrats, amb una àrea de consultes, zona de cures i tècniques especials, zona d’extracció de mostres, unitat de fisioteràpia o unitat d’atenció a la dona. El pressupost d’execució màxim és de 8,5 milions d’euros (sense l’IVA).

Centre de Salut Es Viver

El nou Centre de Salut Es Viver ha de donar resposta a l’important increment demogràfic que s’ha produït a la ciutat d’Eivissa, que fa necessari construir una nova infraestructura sanitària correctament dimensionada. L’actuació contempla la demolició integral de l’actual centre de salut i la posterior construcció del nou centre. El pla funcional preveu un espai de 6.553 metres quadrats, amb serveis assistencials mèdics i d’infermeria i altres unitats de diagnòstics, tractaments i de suport, com ara, d’atenció a la dona, de salut bucodental, de fisioteràpia i rehabilitació o de salut mental. El pressupost d’execució màxim és de 12,9 milions d’euros (sense l’IVA).

La construcció dels quatre nous centres de salut i serveis d’urgències previstes tindran un cost final estimat de 60,1 milions d’euros. Aquests projectes pertanyen a la segona fase del Pla d’Infraestructures del Servei de Salut, que preveu una inversió de 300 milions d’euros. D’entre els projectes més imminents destaca la pròxima licitació del concurs de projectes amb intervenció de jurat de les unitats bàsiques de salut Son Ferrer, Peguera i Colònia de Sant Jordi.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 06/12/2022]

[Foto: Infosalut / Centre de Salut Coll d'en Rabassa / CC BY-NC-SA 4.0