Categoria: Institucions sanitàries

Les noves unitats bàsiques de salut de Son Ferrer i Peguera tindran més del doble de consultes que els centres actuals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les futures unitats bàsiques de salut (UBS) de Son Ferrer i Peguera comptaran amb vint-i-una consultes de medicina i infermeria, onze més que als centres actuals. Ara mateix, entre les dues UBS tenen adscrits més de 8.000 usuaris.

La nova UBS Son Ferrer serà entre els carrers de Can Ferrer, del Pit-roig i del Colom. Tindrà 1.571 metres quadrats de superfície construïda, la qual cosa significa una millora notable pel que fa a instal·lacions i accessibilitat respecte del centre actual. Es preveu que disposi d’una zona amb dotze consultes, set més que l’actual centre. En concret, tindrà tres consultes de medicina, tres d’infermeria, una de pediatria, una d’infermeria pediàtrica, una de treball social, una de psicologia, una de farmàcia i una consulta polivalent.

A més d’aquestes consultes també disposarà d’una zona de cures i tècniques especials (amb una sala de cures i una sala de cirurgia menor), una zona d’extracció, una unitat d’atenció a la dona (amb una consulta de comare i una sala), una consulta de fisioteràpia i una unitat de salut bucodental amb quatre consultes.

Per la seva banda, la futura UBS Peguera estarà ubicada en el carrer de Monte, 10 (cantonada amb el carrer de la Romana). Tindrà 1.317 metres quadrats de superfície construïda i es preveu que disposi d’una zona amb nou consultes, quatre més que l’actual centre. En concret, tindrà tres consultes de medicina, tres d’infermeria, una de pediatria, una d’infermeria pediàtrica i una consulta polivalent.

A més, també disposarà d’una zona de cures i una de cirurgia menor, una zona d’extracció, i una unitat de salut mental amb tres consultes.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/03/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*22/03/2023 europapress.es - Las nuevas unidades básicas de salud de Son Ferrer y Peguera tendrán más del doble de consultas que los centros actuales.