Categoria: Institucions sanitàries

Presa de possessió de la nova Junta de Govern del COPIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’ampliació de l'atenció psicològica pública en els àmbits sanitari, educatiu i laboral, principal repte del COPIB en el període 2023-2027. L'acte va celebrar-se el passat dia 17 de març

Un altre repte del COPIB per als pròxims quatre anys serà aconseguir la visibilització dels tractaments psicològics com a eficaços, necessaris i rendibles. A més, la institució treballarà per incrementar la presència de professionals de la psicologia en àmbits estratègics per millorar el benestar emocional de la ciutadania.

Pel que fa a la defensa de l'ampliació dels recursos d'atenció psicològica en els àmbits de l'atenció primària, educatiu i laboral, es considera que la situació actual és insostenible per a la ciutadania i cal enfocar-se en la prevenció i promoció de la psicologia en matèria de benestar emocional, on els psicòlegs generals sanitaris tenen un paper clau. En la conjuntura actual postpandèmia, el COPIB afirma que la societat reivindica unànimement l'atenció als problemes de salut mental.

Per assolir aquests objectius, el COPIB centrarà les seves actuacions en cinc eixos transversals estratègics:

  • Interlocució i propostes a les administracions públiques.
  • Cooperació amb altres professions d'àmbit sanitari, educatiu, social i jurídic.
  • Vinculació amb l'àmbit acadèmic universitari.
  • Col·laboració amb organitzacions i entitats del tercer sector.
  • Connexió i apropament a la societat en conjunt, mitjançant campanyes de promoció de la psicologia i contra l'intrusisme professional per a la seguretat de la salut mental.

Actualment, la institució compta amb 1.967 professionals col·legiats (1.633 a Mallorca; 121 a Menorca, 197 a Eivissa i Formentera i 16 a la península o l'estranger). A més de la Junta de Govern, el Col·legi compta en la seva estructura amb una Secció de Neuropsicologia i 16 grups de treball.

Consulta aquí la composició de la nova junta de govern en la nota de premsa del COPIB del 22 de març.

[Font: COPIB. 22/03/2023

[Foto: IMAS]