Categoria: Institucions sanitàries

L’IdISBa demanarà enguany la reacreditació per part de l’Institut de Salut Carlos III

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El gener de 2019, l’IdISBa va obtenir aquest reconeixement que té una vigència de 5 anys i, per tant, ha de ser renovada enguany. La reacreditació és un objectiu estratègic, ja que permet mantenir l’accés a fonts de finançament reservades de forma exclusiva a aquests tipus de centres i captar més professionals.

L’Institut d’Investigació Sanitària de Balears (IdISBa) sol·licitarà a l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII) iniciar, durant el mes de juliol, el procés per a la reacreditació com a institut d’investigació sanitària.

El procés de reacreditació implica, no només l’enviament de documentació a l’ISCIII per a la seva consideració, sinó també una avaluació in situ per part d’un equip auditor que elaborarà un informe per a la Comissió d’Avaluació, la qual, en un termini màxim de sis mesos des de l’inici del procediment, haurà de resoldre la sol·licitud.

L’IdISBa, que es va constituir formalment el 23 de desembre de 2013 i compta amb prop de 800 investigadors, està participat pel Servei de Salut de les Illes Balears -mitjançant l’Hospital Universitari Son Espases, la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca i l’Hospital Universitari Son Llàtzer-; per l’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS), de la Universitat de les Illes Balears; la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i la mateixa Conselleria de Salut i Consum.

Els instituts d’investigació sanitària es constitueixen com a centres d’investigació multidisciplinaris i estan formats per diferents institucions que contribueixen a fonamentar científicament els programes i les polítiques del Sistema Nacional de Salut, tot potenciant preferentment la investigació translacional, amb l’objectiu que el coneixement generat a partir de la recerca en salut s’apliqui finalment al tractament i la prevenció de malalties i en la millora de la salut i la qualitat de vida de la població.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 19/05/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]