Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Unitat d’Urologia Pediàtrica de Son Espases ha atès devers 10.000 infants d’arreu de les Illes Balears d’ençà que es posà en funcionament

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat ofereix atenció especialitzada pel diagnòstic i el tractament d’infants amb malformacions o trastorns del tracte urogenital.

Amb motiu d’aquests deu anys, la Unitat ha organitzat «Petit Uroxef», un taller de cuina adreçat a infants, amb l'objectiu que aprenguin jugant.

Els professionals de la Unitat d’Urologia Pediàtrica, depenent del Servei de Cirurgia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Son Espases, han atès devers 10.000 infants d’arreu de les Illes Balears d’ençà que es posà en marxa, ara fa deu anys. Aquesta Unitat ofereix atenció especialitzada per al diagnòstic i el tractament d’infants amb malformacions o trastorns funcionals del tracte urogenital.

La Unitat d’Urologia Pediàtrica, de referència a les Illes Balears, presta assistència sanitària a tota la població infantil, que s’estima que arriba als 170.000 infants. Al llarg d’aquests anys, els professionals de la Unitat han realitzat 10.000 consultes externes i 1.500 intervencions quirúrgiques. Els professionals de la Unitat es desplacen a Menorca i a Eivissa per atendre els pacients a les consultes.

Al llarg d’aquests deu anys, la Unitat ha augmentat el nombre de tècniques de cirurgia mínimament invasiva —per laparoscòpia— i endourologia, gràcies a la incorporació de nous materials. També ha augmentat la cartera de serveis amb la inclusió de la cirurgia reconstructora vesical, així com proves funcionals com ara la vídeo urodinàmia.

Un dels avenços assolits en aquests anys ha estat el reforç a l’atenció dels pacients adolescents, amb la posada en marxa d’una consulta de transició, en la qual són atesos conjuntament per especialistes pediàtrics i d'adults. Aquesta consulta permet que l’uròleg conegui el pacient i les seves necessitats.

«Petit Uroxef»

Amb motiu d’aquests deu anys, la Unitat d’Urologia Pediàtrica ha organitzat «Petit Uroxef», un taller de cuina adreçat a nins i nines, amb l'objectiu que aprenguin jugant amb receptes saboroses i saludables per evitar problemes renals en el futur. En total, hi han participat una vintena d’infants i les seves famílies.

Les receptes han estat elaborades per xefs i estudiants de l’Escola d'Hostaleria de les Illes Balears i per l’equip de dietistes i nutricionistes d’ALCER.

[Font: Conselleria de Salut. 16/09/2023]

[Foto: Conselleria de Salut]