Categoria: Institucions sanitàries

«Ciència a tot tren»: un recorregut científic sobre raïls des de Palma fins a Sóller

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una vintena de científics i científiques de diverses institucions públiques de recerca a les Illes Balears s’han unit per dur a terme «Ciència a tot Tren», una proposta única que convida tots els públics a experimentar la ciència a través d’un viatge amb l’emblemàtic tren de Sóller.

L'activitat, que compta amb la participació de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), és organitzada per la Unitat de Cultura i Divulgació Científica de la UIB, juntament amb la Delegació Institucional del CSIC a les Illes Balears, l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) i l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB).

Aquest esdeveniment té com a objectiu traslladar a la ciutadania la ciència que es desenvolupa als laboratoris de les Illes Balears, en un entorn que reuneix aspectes culturals, etnològics i naturals de gran valor. Durant el trajecte de Palma a Sóller, científics i científiques compartiran amb els participants els darrers avenços i coneixements a través d’una sèrie de microxerrades temàtiques.

En arribar a Sóller, el públic tindrà l’oportunitat de visitar algun dels centres culturals i científics més rellevants de la zona, com són el Jardí Botànic de Sóller, el Museu Balear de Ciències Naturals i el Museu de la Mar, al Port de Sóller. Les xerrades divulgatives continuaran en el trajecte de tornada a Palma.

Per part de l'IdISBa, participarà en les xerrades l'investigador Pere Bibiloni, del grup Nutrigenòmica, Biomarcadors i Avaluació de Riscs (NuBE), amb la xerrada «Programant un futur saludable: la nutrició perinatal», on explicarà la cura de la dieta de les mares durant l'embaràs i la lactància i l'impacte que pot arribar a tenir l'alimentació d'aquesta etapa vital en la salut dels nounats.

«Ciència a tot Tren»

  • Dia: Dissabte 11 de novembre de 2023.
  • Sortida: A les 10 hores, des de l’estació de Palma del tren de Sóller.
  • Tornada: A les 16.30 hores, des de l’estació de Sóller del tren de Sóller.

[Font: IdISBa. 06/11/2023]

[Foto: Infosalut / Vies del tren / CC BY-NC-SA 4.0]