Categories: Institucions sanitàries, Estudis i projectes

Presentació del projecte de recerca IMPaCT de l’IdISBa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat dijous, dia 9 de novembre, es va presentar, a la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Son Espases, «La contribució mallorquina a la gran cohort espanyola IMPaCT» a càrrec del Dr. Joan Llobera, responsable del Grup de Recerca en Atenció Primària i Promoció comunitat autònoma de les Illes Balears (GRAPP-caIB) de l’IdISBa.

El Dr. Llobera ha presentat aquest macroestudi en el qual participaran 200.000 persones d'arreu d'Espanya, de les quals 8.000 són de l'illa de Mallorca, dins l'IMPaCT Cohort Mallorca.

El projecte IMPaCT cerca crear les bases per a implantar la medicina de precisió en el Sistema Nacional de Salut d'aquest país mitjançant una estratègia basada en la ciència i la innovació. Consta de tres pilars: Medicina Genòmica, Medicina Preventiva i Ciència de dades.

L'estudi IMPaCT Cohort Mallorca recopila la informació de les persones participants a través de qüestionaris, exploracions físiques, proves fisiològiques i anàlisi de biomarcadors en mostres biològiques, que es realitzen als centres de salut de Santa Ponça i de Sa Pobla. A la sessió hi va assistir tot l'equip investigador de l'estudi.

[Font: IdISBa. 09/11/2023]

[Foto: IdISBa]