Categoria: Institucions sanitàries

El SAMU061 incorpora tres psicòlegs clínics a la Central de Coordinació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El SAMU 061 ha incorporat tres psicòlegs clínics a la Central de Coordinació d’Urgències Mèdiques. Aquests professionals, que s’hi van incorporar el 16 de gener, fan feina de 8 a 20 h, cada dia de l’any. Les Illes Balears són la tercera comunitat autònoma que incorpora aquesta figura a les urgències extrahospitalàries.

La consellera de Salut, Manuela Garcia; la directora general de Salut Mental, Alicia González; el director general del Servei de Salut, Javier Ureña, i el gerent del SAMU 061, Eloy Villalba varen visitar les instal·lacions de la Central de Coordinació, per conèixer aquests nous professionals.

Amb la incorporació d'aquests professionals es podran aconseguir aquests tres objectius:

  • Prestar assistència a l'entorn immediat del pacient crític. D'aquesta manera s'amplia el context de les emergències oferint l'atenció no només al pacient, sinó també al seu entorn més pròxim.
  • Donar suport i assistència als professionals del SAMU 061 que suporten una alta càrrega emocional en el seu àmbit de feina.
  • Identificar, avaluar, fer el seguiment i derivar els pacients amb risc de conducta suïcida a la Central del SAMU 061.

El SAMU 061 va gestionar 698.439 telefonades al llarg de 2023. Amb relació a les intervencions, va assistir 211.194 pacients, un 4% més que l'any anterior. Del total de pacients, 171.533 van requerir mobilització de recursos. Per tipus de trasllats, se'n varen fer 7.448 interhospitalaris i 1.377 varen ser entre illes.

[Font: Conselleria de Salut. 29/01/2024]

[Foto: Govern de les Illes Balears]