Categoria: Institucions sanitàries

Posada la primera pedra del nou centre de salut i PAC de Pollença

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El nou edifici serà el centre de referència del projecte Cassandra de cribratge de càncer de pulmó. Té un pressupost de 4,2 milions d'euros i un termini d'execució de catorze mesos.

El contracte per a la construcció de la infraestructura —que es va formalitzar amb l'empresa Proyecton Galicia— té un pressupost de 4.235.000 €. La nova edificació millorarà notablement les instal·lacions actuals, que han quedat petites i obsoletes. El termini d'execució del contracte és de catorze mesos.

El nou centre de salut de Pollença s'ubicarà al solar de Can Conill i tindrà una superfície de 2.012 m², més del triple de l'actual, que té 623 m². A més, serà el centre de referència del «Projecte Cassandra» de cribratge de càncer de pulmó, que coordina el Ministeri amb totes les comunitats autònomes. Es tracta d'un programa que implementarà l'Hospital d'Inca a les Illes Balears, però amb el PAC de Pollença com a centre de referència.

El nou centre de salut de Pollença disposarà, a més, d'una zona destinada a l'atenció obstètrica (amb una consulta de comare), una zona de rehabilitació (amb dues consultes de fisioteràpia) i una unitat de salut bucodental (amb una consulta d'odontologia i una altra consulta d'higienista). També disposarà d'un espai d'aparcament de 882 m².

El projecte preveu una zona de consultes distribuïda de la manera següent: sis de medicina general, set d'infermeria, una de pediatria, una d'infermeria pediàtrica i dues de polivalents (per fer espirometries i ecografies). A la planta baixa es destinarà un espai d'uns 300 m² al punt d'atenció continuada (PAC), amb dues consultes d'urgències, box de crítics, sala de cures, sala de cirurgia menor i un espai destinat als professionals del servei d'urgències.

[Font: Presidència del Govern de les Illes Balears. 26/02/2024]

[Foto: Presidència del Govern de les Illes Balears]