Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Formació SAMU061 en urgències extrahospitalàries a 150 alumnes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El SAMU061 imparteix formació en urgències extrahospitalàries a més de 150 alumnes que pertanyen a diferents institucions i centres formatius i universitaris. Aquests cursos de formació i de pràctiques professionals han estat possibles gràcies a la subscripció d’una quinzena de convenis de col·laboració amb diferents entitats.

Aquesta formació consisteix principalment en l’abordatge del pacient crític i l’atenció de les emergències sanitàries. Preveu des de l’abordatge assistencial per a tècnics de formació professional fins a l’especialització en tècniques i procediments dirigits a alumnes de grau universitari.

S’han format 54 alumnes en les especialitats formatives de tècnic en emergències sanitàries i tècnic en transport sanitari fent pràctiques professionals. S’han signat convenis amb centres escolars, acadèmies, la Creu Roja o la mateixa administració. En el cas dels estudiants de l’IES Josep Maria Llompart, per exemple, 14 alumnes reben formació teoricopràctica a les instal·lacions i simuladors del SAMU061.

També s’imparteix formació a noranta-sis alumnes del Grau d’Infermeria i del Grau de Medicina de la Universitat de les Illes Balears (UIB) en virtut d’un conveni en matèria de recerca i docència en els ensenyaments relacionats amb les ciències de la salut.

D’altra banda, el SAMU061 també col·labora amb el cos de bombers del Consell de Mallorca, el Centre d’Innovació i Desenvolupament d’Infermeria i Fisioteràpia de les Illes Balears i l’Associació Balear de Comares.

[Font: Conselleria de Salut. 30/03/2024]

[Foto: SAMU061]