Categoria: Institucions sanitàries

Presentat el Consell de Salut, el principal òrgan de participació ciutadana en el sistema sanitari de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat dia 15 d'abril va celebrar-se la primera sessió ordinària del Consell de Salut de les Illes Balears d’aquesta legislatura. El Consell està integrat per més de 30 representants de l’Administració, col·legis professionals, sindicats i associacions de pacients.

La consellera de Salut, com a presidenta del Consell de Salut, ha valorat positivament aquest òrgan de participació, en què es recullen les demandes i els suggeriments de les associacions, col·legis professionals, sindicats, i en el qual l’equip de govern ret comptes de la seva activitat.

Durant la reunió, s'han destacat algunes de les fites assolides en els primers mesos de govern:

  • Les mesures de captació i fidelització de professionals sanitaris
  • El pla d’abordatge per reduir les llistes d'espera
  • La creació de la Direcció General de Salut Mental

En el Consell de Salut, que es reunirà dues vegades per any, s’han abordat també les accions duites a terme en la promoció de la salut, la prevenció de la malaltia, el foment d'hàbits de vida saludables i del benestar emocional, vacunació, cribratge de càncer de mama i de còlon, de cèrvix o el projecte Cassandra, programa pilot de càncer de pulmó que es desenvoluparà en el centre de salut de Pollença.

Un altre dels punts de l’ordre del dia ha estat la Presentació de la Memòria de la Defensora dels usuaris del Sistema Sanitari Públic de les illes Balears, Micaela Llull, que s’acomiada del seu càrrec.

Finalment, s’han recollit les aportacions dels representants de les entitats participants.

[Font: Conselleria de Salut. 15/04/2024]

[Foto: Conselleria de Salut]