Categories: Institucions sanitàries, Estudis i projectes

El Ministeri de Sanitat i Investén impulsen estudis sobre necessitats de recursos humans a infermeria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el marc del Dia Mundial de la Infermera, celebrat el passat dia 12 de maig, el Ministeri de Sanitat va anunciar les activitats que duran a terme des del recentment creat Comitè de Cures. Entre altres hi ha la realització d'una enquesta destinada a avaluar les necessitats de recursos humans en l'àmbit de la infermeria i les treballadores en cures auxiliars d'infermeria, que es durà a terme en col·laboració amb l'ISCIII.

Investén-ISCIII, l'estructura del qual inclou professionals de la infermeria de totes les comunitats autònomes, té un àmbit d'influència nacional i involucra les diferents àrees de treball de la infermeria i de disciplines afins, com ara l'atenció primària, l'hospitalària, la docència i la gestió de la provisió de cures. La seva missió és desenvolupar estratègies i promoure accions per al foment i coordinació de la recerca multidisciplinària i translacional en cures, afavorint el vincle entre la pràctica i la recerca, i facilitant des de la ciència la implantació de cures que millorin la salut de les persones.

A més, també en col·laboració amb l'Institut a través d'Investén, s'impulsaran estudis sobre la dotació segura d'infermeres per complexitat de cures i es desenvoluparà un sistema d'indicadors en cures per avaluar l'impacte i efectivitat de les intervencions, consolidant la cultura de la pràctica clínica basada en l'evidència.

L'objectiu del Comitè de Cures en Salut és actuar perquè l'estat espanyol disposi de les infermeres necessàries per donar unes cures professionals a l'alçada de la població, que necessita cada vegada més de la ciència infermera. El Comitè tendrà la participació de més de 30 assessores de reconegut prestigi, entre els quals es troben diversos professionals d'Investén-ISCIII, que contribuiran al desenvolupament del futur model de cures en salut del segle XXI.

[Font: ISCIII. 08/05/2024]

[Foto: ISCIII]