Categories: Institucions sanitàries, Recursos humans, Gestió de la investigació

Asunción Sánchez, nova directora general de Recerca en Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern va aprovar el pendres passat el nomenament d’Asunción Sánchez Ochoa (Palma, 1974) com a nova directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació de la Conselleria de Salut i Consum. Prendrà el relleu a Margalida Frontera, que ha ocupat el càrrec els darrers quatre anys.

Sánchez Ochoa és doctora en Enginyeria Química per la Universitat Tècnica de Viena (Àustria), llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat de Saragossa, i Experta Universitària en Promoció de la Transferència del Coneixement i la Tecnologia (promotors tecnològics) per la Universitat de les Illes Balears.

Ha estat investigadora a la Universitat Tècnica de Viena, on ha participat en projectes nacionals i europeus (6è Programa marc) sobre contaminació atmosfèrica en el Departament de Química Analítica Mediambiental. Com a química, ha treballat a l’Oficina del Canvi Climàtic de la Conselleria de Medi Ambient (CAIB), al Centre Nacional de Referència REACH i Composts Orgànics Persistents de la Universitat d’Alcalá de Henares (Madrid) i a l’empresa privada química farmacèutica Esteve a Girona.

Té més de deu anys d’experiència en l’àmbit de la biomedicina i la gestió de la recerca i innovació de projectes biomèdics i de salut. Va iniciar aquesta etapa laboral al Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i va continuar a la Fundació de Recerca Sanitària de les Illes Balears (l’actual IdISBa). En l’àmbit privat, ha estat gerent d’una empresa biotecnològica durant gairebé tres anys. El 2015 va fundar una empresa de consultoria que oferia serveis com a consultora de projectes internacionals d’R+D+I, principalment europeus, en els camps de la salut, la biotecnologia i la salut digital, i ha exercit aquesta tasca fins ara.

És autora i coautora de diverses publicacions científiques en l’àmbit de la contaminació atmosfèrica. Ha participat en persos cursos sobre comercialització de tecnologia, gestió de projectes europeus, gestió de la propietat intel·lectual i industrial, entre d’altres. També ha participat en congressos, conferències i reunions internacionals de biotecnologia i salut.


[Fonts: Conselleria de Salut i Consum. 27/09/2019 - BOIB. núm. 132. 28/09/2019]

[Foto: Infosalut / Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears / CC BY-NC-SA 4.0]