Categoria: Qualitat

L'Hospital Comarcal d'Inca incrementa l'activitat quirúrgica un 16,3 % el 2014

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Comarcal d’Inca va incrementar notablement l’activitat quirúrgica l’any 2014, amb un nombre total d’intervencions de 6.143, cosa que suposa un 16,3 % més que el 2013, quan se’n van registrar 5.280. Cal destacar que el nombre d’intervencions de cirurgia major ambulatòria va ser de 3.904, la qual cosa representa un augment del 29,6 % en relació amb l’any anterior (3.013)

A més, a l’Hospital Comarcal d’Inca s’ha reduït un 7,8 % el nombre de pacients de la llista d’espera quirúrgica respecte del mes de desembre de 2013, com a conseqüència de l’increment de l’activitat a l’àrea quirúrgica.

A continuació es mostren totes les variables que es van registrar l’any 2014 pel que fa a l’activitat quirúrgica:

 

 

 

En aquest mateix sentit, cal destacar que l'increment de l’activitat ha estat a causa de la implicació dels professionals del centre en la gestió dels recursos assignats amb el compromís de coresponsabilitat en les decisions, a més d’un model de gestió que integra al màxim el món sanitari amb les noves tecnologies.

Una vegada més, l’Àrea Quirúrgica de l’Hospital Comarcal d’Inca ha demostrat que, amb el seu dinamisme, és capaç d’adaptar-se a qualsevol situació de canvi, sigui per l’avenç tecnològic sigui per la preparació tècnica i humana dels seus professionals, amb uns resultats excel·lents.

L’activitat assistencial de l’Àrea Quirúrgica ha estat revisada i controlada pels membres del Comitè Quirúrgic, constituït l’any 2013 i liderat pel Dr. Rafael Salazar, coordinador de l’Àrea Quirúrgica i cap del Servei d’Anestèsia de l’Hospital Comarcal d’Inca. Les funcions principals del comitè són garantir la qualitat, l’eficàcia i l’eficiència de les prestacions sanitàries dispensades, homogeneïtzar la pràctica clínica i la informació adequada dels procediments diagnòstics i terapèutics al pacient, i procurar un ús eficient dels recursos humans, dels equipaments, del temps i de l’espai per proporcionar una cirurgia, una anestèsia i unes cures d’infermeria d’alta qualitat.

L’Hospital Comarcal d’Inca ofereix una cartera de serveis que inclou intervencions quirúrgiques de les especialitats de cirurgia general digestiva, dermatologia, ginecologia i obstetrícia, otorinolaringologia, oftalmologia, traumatologia i urologia. Els procediments quirúrgics més comuns són els relatius a les cataractes, les malalties de les glàndules sebàcies, altres malalties de la pell i dels teixits subcutanis, hèrnia inguinal, pòlips i lipomes.

Font: Hospital Comarcal d'Inca. 30/03/2015 ]