Categoria: Qualitat

Aprovació de la Llei 28/2015 sobre defensa de la qualitat alimentària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El sector alimentari és primordial en l’àmbit social, econòmic i mediambiental. Això implica la seva condició estratègica tant a Espanya com a la Unió Europea.

Per aquest motiu, es fa necessària la revisió de la legislació vigent sobre la qualitat alimentària, la garantia del compliment de les normes en matèria de pinsos i aliments, així com la informació alimentària facilitada al consumidor, entre altres aspectes.

Aquesta Llei, bàsicament, estableix les deficinicions fonamentals sobre el tema i el seu àmbit d'aplicació. A més, regula la qualitat alimentària i implanta les sancions corresponents en matèria de controls de qualitat, creant al mateix temps el grup de treball de la Taula de Coordinació de la Qualitat Alimentària. També recull altres aspectes referents a la col·laboració i cooperació entre les diverses administracions públiques i determina els sistemes privats de certificació de qualitat.

Tot això independentment d'altres competències institucionals relacionades amb el control higiènic sanitari, del consum o del control del comerç exterior.

[Font: BOE. Núm. 182. 31/07/2015]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]