Categoria: Qualitat

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera augmenta el nombre de quiròfans per disminuir la llista d'espera quirúrgica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha posat en marxa 2 quiròfans més des del passat 5 d'octubre de 2015. L'àrea quirúrgica queda per tant amb 8 quiròfans operatius, 7 a la primera planta de l'edifici I, més una sala d'operacions situada al Paritori, que es troba ubicat a la tercera planta del mateix edifici I.

Aquesta obertura, que amplia de 6 a 8 els quiròfans en funcionament, permetrà disminuir la llista d'espera quirúrgica, especialment en aquelles especialitats que acumulen més llista d'espera després del trasllat al nou complex hospitalari. Amb la posada en marxa d'aquests 2 quiròfans, els serveis de Traumatologia, Oftalmologia, Urologia i dues de les especialitats quirúrgiques que es desplacen de l'Hospital Universitari Son Espases, Cirurgia vascular i Cirurgia pediàtrica, han augmentat els quiròfans reservats per a les seves operacions. D'aquesta manera s'estima que a final d'aquest trimestre les seves llistes d'espera s'hagin normalitzat.

Els responsables de l'àrea quirúrgica actualment treballen no només en l'optimització del rendiment d'aquests 8 quiròfans operatius, 6 dels quals estan destinats a intervencions quirúrgiques programades i 2 a intervencions urgents, sinó que també estan desenvolupant un pla per a l'obertura de l'últim quiròfan del nou hospital, per a principis de l'any 2016. Amb aquesta obertura es completarà la posada en marxa de l'àrea quirúrgica en la seva totalitat i amb això es podrà afrontar una reducció de la llista d'espera quirúrgica, que s'ha vist augmentada amb el trasllat a les noves instal·lacions, i millorar el rendiment dels quiròfans.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 04/11/2015]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]