Categoria: Qualitat

Els centres d'Atenció Primària han programat 1.500 cites de pacients per avui

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr568Devers 1.500 pacients estan citats avui, dia 1 de desembre de 2015, entre les 17.00 i les 20.00 hores als centres d'Atenció Primària en el primer dia en què s’aplica el nou horari d’atenció sanitària amb l’objectiu de millorar l'accessibilitat de la població.

Es recorda als usuaris que, a partir d'avui, els centres d’atenció primària estaran oberts de 8 a 20 hores de dilluns a dijous, i de 8 a15 hores el divendres.

El Servei de Salut dotarà els centres de salut i les unitats bàsiques de salut amb els recursos tècnics i humans necessaris perquè l'Atenció Primària cobreixi les necessitats de la població. En aquest sentit, s'ha recuperat l’oferta que hi havia l'any 2012 i s'ha ampliat l’horari de 19 infermeres de reforç (que passen de 3,5 a 5 hores). A més, s'han millorat les plantilles que necessitaven una dotació més gran amb la contractació de 9 infermeres, 9 metges i 10 administratius. També s'han reforçat aquestes categories en dies puntuals a 14 centres i s'han mantengut els reforços dels SUAP de Palma i d’Inca fins a les 20 hores. Per últim, s'ha creat un segon dispositiu d'intervenció ràpida per a domicilis urgents a Palma, que funcionarà de 10 a 17 hores.

Aquesta mesura retorna la possibilitat a molts de ciutadans de poder ser visitats pel metge de família, infermeria o pediatra en horari vespertí i permet ser fidels a una de les característiques de l'atenció primària: la longitudinalitat en l'atenció als usuaris.

[Font: Conselleria de Salut. 30/11/2015]

[Foto: Infosalut]