Categoria: Qualitat

L’Hospital de Manacor habilita cinc habitacions individuals al Servei d’Obstetrícia per a dones en procés de part

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb la finalitat de millorar l’estada de les dones en procés de part a la planta de Maternitat de l’Hospital de Manacor, s’hi han habilitat cinc habitacions individuals. El cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, Andrés Calvo, i el cap del Servei de Pediatria, Antoni Marcó, han subratllat la importància d’aquesta iniciativa, que té com a objectiu preservar la intimitat i la comoditat d’aquestes persones i dels seus familiars. 

La gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, acompanyada per la directora d’infermeria, Francesca Rosa Rosal, i pels dos caps de servei esmentats, ha visitat les famílies que han ocupat les habitacions individuals, que han manifestat satisfacció per gaudir d’aquest avantatge.

Aquestes cinc habitacions individuals són el fruit de l’esforç de l’Hospital de Manacor per garantir una atenció respectuosa i integral de les pacients i dels seus familiars durant el part i en el postpart. En aquests moments únics, tenir intimitat ajuda a facilitar l’alletament matern, a mantenir el contacte pell amb pell i a iniciar el vincle amb l’infant. Les primeres setmanes han resultat positives, segons el personal de planta i les primeres famílies que han estrenat aquestes habitacions individuals, que disposen d’un sofà llit addicional.

La possibilitat d’ocupar aquestes habitacions segueix sempre un estricte ordre d’ingrés a la Unitat; tanmateix, tal com explica el supervisor, s’intenta que les altres habitacions també siguin d’ús individual mentre la càrrega assistencial ho permeti. Encara que a vegades les famílies no puguin gaudir d’una habitació individual, la filosofia del Servei sempre és la mateixa: protegir la intimitat, afavorir l’alletament matern i mantenir el contacte pell amb pell.