Categoria: Qualitat

El servei de Farmàcia de l'Hospital de Manacor destaca per la seva implicació i labor en el reciclatge

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital de Manacor compta amb una comissió de Medi Ambient que vetlla pel compliment del sistema de gestió.

La comissió de Medi Ambient de l'Hospital de Manacor realitza periòdicament el seguiment i avaluació del sistema de gestió mediambiental a més de fer una anàlisi de les accions que realitzen els diferents serveis que conformen el centre hospitalari. En aquest sentit, destaca la important tasca que realitza el servei de Farmàcia per l'alta implicació de tot el seu personal en la correcta segregació de residus que duu a terme diàriament.

Des de la Comissió de Medi ambient expliquen que, donada la importància de realitzar una correcta segregació d'envasos lleugers, plàstics, paper, cartró i vidre, s'ha de destacar la labor del servei de farmàcia. En aquest sentit, Farmàcia ha enumerat totes les bones pràctiques ambientals que realitzen i són: Separació de paper i plàstic en la Cabina de Citostàtics, Cabina de Fórmules i Cabina de Nutricions. Buidatge de sèrums, botellins de nutricions (plàstic i cristall) i es reciclen. Reaprofitament de caixes de cartró per organitzar el magatzem. Recollida de taps, tòners, reaprofitament de folis en impressores, carpetes i fundes de plàstic.

Respecte a la optimització de recursos, en pacients externs, se'ls indica que tirin en els contenidors grocs que se'ls lliura únicament agulles i les xeringues que els rebutgin en una borsa que després portaran també a Farmàcia i es tirarà al contenidor adequat.