Categoria: Qualitat

S’amplia a l’any 2020 l'aplicació per millorar l’accessibilitat a prestacions ortoprotètiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern va autoritzar ampliar a l’any 2020 l'aplicació de la resolució per millorar l’accessibilitat dels ciutadans a determinades prestacions de material ortoprotètic, com ara pròtesis externes, cadires de rodes elèctriques i accessoris o audiòfons.

Abans que s’aprovàs la resolució del mes de novembre de 2017, les persones que necessitaven aquestes prestacions havien de bestreure l’import del material ortoprotètic prescrit i després sol·licitar-ne el reemborsament al Servei de Salut.

El pressupost d’aquesta ampliació és d’1,4 M€. S’ha determinat que les quanties màximes estimades de la despesa per a aquest exercici són de 720.000 € en concepte de pròtesis i de 680.000 € en concepte de cadires de rodes.

Cal tenir en compte que comprar aquest tipus de material representa una despesa important i difícilment assumible per a la majoria dels usuaris afectats. És per aquest motiu que el Servei aposta per facilitar i garantir l’accés dels ciutadans a aquestes prestacions i fa un pas més en la línia de millorar cada dia el servei a la ciutadania.

La cartera de serveis comuns de la prestació ortoprotètica està regulada per una norma del any 2006, per la qual s’estableix la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut i el procediment per actualitzar-la. A més, en el 2019 es va revisar i ampliar el contingut del catàleg anterior, aprovat ara fa deu anys mitjançant una altra noma del 2009. Amb aquesta actualització es va aconseguir, d’una banda, ampliar i millorar la prestació ortroprotètica i, de l’altra, unificar i consensuar tots els catàlegs dels serveis de salut de les comunitats autònomes.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 20/12/2019]

[Foto: Infosalut / Cadires de rodes / CC BY-NC-SA 4.0]