Categoria: Qualitat

Les obres de l’Hospital General es declaren d’interès autonòmic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern  va aprovar declarar inversió d’interès autonòmic les intervencions previstes al recinte de l’Hospital General. El Pla de Rehabilitació i Millora del centre està valorat en 3 milions d’euros i inclou un conjunt d’actuacions per millorar les estructures i les instal·lacions de l’edifici i per a la modernització tecnològica dels serveis de l’Hospital.

Aquest centre hospitalari és fonamental per a l’atenció dels pacients crònics i una peça clau en l’Estratègia d’Atenció a la Cronicitat que desenvolupa la Conselleria de Salut i Consum.

Des de l’any 2017, el Servei de Salut de les Illes Balears ha duit a terme múltiples millores estructurals i de les instal·lacions en aquest edifici: se n’ha reformat l’edifici d’hospitalització B i està en la fase d’execució la reforma del Laboratori de Salut Pública i de l’Àrea de Radiologia. A més, ja s’hi han fet reparacions diverses a fi de fer desaparèixer les humitats, sobretot a les zones on les cobertes formades per teules estaven en mal estat; concretament s’ha impermeabilitzat la coberta de la terrassa de la Unitat de Convalescència C, on hi havia filtracions d’aigua de pluja que havien afectat greument l’estructura de l’edifici i havien generat humitats i goteres a les habitacions inferiors, amb les consegüents molèsties per als pacients i els riscs per al personal de la planta. També s’han fet actuacions per millorar l’estructura danyada de les bigues de fusta de l’Hospital —es tracta d’un edifici del segle XV—, afectada per l’acció dels tèrmits al llarg dels anys.

Aquest projecte de caràcter sanitari rep aquesta consideració d’acord amb el Decret llei del mes de gener de 2018, de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El Servei de Salut ha estimat que aquestes obres s’han de considerar d’interès autonòmic atès que són d’indubtable necessitat, urgència i importància.

[Font: Conselleria de Salut. 07/02/2020]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Notícies relacionades