Categoria: Recursos humans

El Servei de Salut pagarà 6,9 M€ pel 100 % del complement de carrera professional

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat al Servei de Salut la despesa de 6,9 M€ per fer efectiu el pagament del 100 % del complement de carrera professional als demandants de dues sentències judicials.

Ambdues, una del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i l’altra del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Palma, han avalat el pagament als recurrents del 100 % del complement de carrera professional.

Actualment, el Servei de Salut paga el 25 % del nivell I d’aquest complement al personal temporal. Les sentències es basen en el compliment d’una directiva europea que considera que aquest complement fa referència a la condició de treball i que, en aquest sentit, les disposicions que diferencien les condicions d’accés a la carrera professional dels empleats públics de caràcter temporal respecte als quals tenen la condició de fixos no s’ajusten a dret.

Aquestes dues sentències afecten un col·lectiu de professionals pertanyents a diverses categories i a facultatius especialistes d’àrea. Aquestes dues demandes varen ser interposades pels sindicats UGT i SIMEBAL, respectivament.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/09/2020]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Què en diu la premsa
*14/09/2020 diariodemallorca.es - Los médicos interinos cobrarán la carrera profesional tras dos sentencias judiciales.

Notícies relacionades