Categoria: Recursos humans

El doctor Planas i la enfermera March, del Hospital d’Inca, han estat anomenats coordinadors d’un grup multidisciplinar a Nefrologia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El doctor Antonio Francisco Planas i la infermera Margalida Maria March, ambdós membres de la Secció de Nefrologia de l’Hospital Comarcal d’Inca, han estat nomenats coordinadors del Grup Multidisciplinari d’Accessos Vasculars en les categories professionals respectives.

Aquest grup multidisciplinari s’emmarca dins l’Estratègia de la malaltia renal crònica de les Illes Balears, que coordina el doctor Juan Buades i impulsa la Conselleria de Salut. Els seus integrants participen a tots els hospitals del Servei de Salut i als centres concertats que apliquen tractaments d’hemodiàlisi.

El seu objectiu és aplicar els protocols vigents per aconseguir el millor accés vascular en cada cas clínic, a més del control, la vigilància, el monitoratge i també l’educació del pacient en aquesta matèria. Una de les seves finalitats és establir indicadors de qualitat per tal d’aconseguir que l’accés vascular dels pacients amb què iniciïn el tractament d’hemodiàlisi sigui la fístula arteriovenosa, que és l’accés que dura més i el que presenta menys complicacions, i és més barat que el catèter permanent tunelitzat. En aquest sentit, el doctor Planas destaca que l’objectiu és aconseguir una prevalença de la fístula arteriovenosa en el 80 % dels pacients sotmesos a hemodiàlisi, tal com recomanen les guies clíniques.

[Font: Hospital Comarcal d’Inca. 27/12/2013]