Categoria: Estudis i projectes

Controvèrsies en el maneig de la teràpia anti-TNF en pacients amb Crohn

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi Delphi sobre les controvèrsies en el maneig de la teràpia anti-TNF en pacients amb malaltia de Crohn.

Daniel Ginard Vicensorcid, digestòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Controversies in the management of anti-TNF therapy in patients with Crohn's disease: a Delphi consensus" a la revista BMJ Open Gastroenterology.

Tot i la investigació, continua havent-hi aspectes controvertits en el tractament de la malaltia de Crohn (MC). L'objectiu aquí era establir recomanacions pràctiques sobre l'ús de fàrmacs antifactor de necrosi tumoral (TNF) en pacients amb AC moderada-greu.

Aquest document pretenia reunir la millor evidència, les opinions dels experts i les actituds dels metges tractants a l'hora d'utilitzar teràpies antiTNF en pacients amb AC.

Referència de l'article
González-Lama Y, Ricart E, Carpio D, Bastida G, Ceballos D, Ginard D, et al. Controversies in the management of anti-TNF therapy in patients with Crohn’s disease: a Delphi consensus. BMJ open Gastroenterol. 2024 Jan 23;11(1). doi: 10.1136/bmjgast-2023-001246. PubMed PMID: 38267072.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
 
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Nephron / Crohn's disease - colon / CC BY-ND]