Categories: Salut Pública, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 1.293 casos acumulats durant el cap de setmana

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A les Illes Balears hi ha 757 casos positius actius de Sars-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat del cap de setmana. D’altra banda, 461 persones s’han curat. Cal destacar que els casos curats suposen el 61 % del total de casos actius.

Així mateix, s’ha confirmat la mort de quatre persones més i el total acumulat és de 75 morts. Fins ara, s’han registrat 1.293 casos acumulats, la qual cosa representa un increment del 1,7 %.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 515 persones hospitalitzades, 85 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 581, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 17 persones hospitalitzades (10 a l’UCI). També hi ha 39 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 55 les persones hospitalitzades (16 a l’UCI). Altres 38 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 194 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius. Un total de 407 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa als usuaris de les residències, en les darreres hores 3 usuaris han resultat positius en coronavirus (1 usuari de La Bonanova i 2 de Sèniors Pollença). Així mateix 9 treballadors d'aquest centres també n'han resultat contagiats: 5 professionals d'Oms - Sant Miquel, 2 de la Bonanova i 2 de la residència Domusvi Costa d'en Blanes.

En total 187 persones relacionades amb centres de la tercera edat de les Illes Balears han estat contagiades per coronavirus: 153 usuaris i 34 treballadors.

El que fa a les residències per a persones amb discapacitat, no n'hi hagut canvis respecte de la situació d'ahir.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina webcoronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/04/2020 - Conselleria de Salut i Consum. 04/04/2020]

[Foto: Anna Shvets / COVID 19 / CC0 Public Domain]