Categoria: Epidemiologia

Protocol sobre el Zika entre organismes sanitaris i la Societat Espanyola de Ginecologia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i els serveis de salut de les comunitats autònomes han acordat firmar un Protocol de seguiment del virus del Zika a les dones embarassades amb la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO). El protocol, aprovat per la Comissió de Salut Pública, té com a finalitat l'estandardització de les recomanacions i el tractament a les dones embarassades amb sospita o diagnòstic confirmat del virus.

No s'ha manifestat l'evidència que les gestants siguin més vulnerables al virus del Zika, encara que són el grup de risc més important.

Del protocol, entre altres aspectes, cal destacar els següents:

  • Es prendran mostres d'orina i de sang a les embarassades que hagin visitat zones amb transmissió i presentin símptomes compatibles amb el virus.
  • Així mateix, es posaran en funcionament unes mesures específiques per als casos confirmats del virus en embarassades i per als nounats amb evidència d'infecció materna del Zika.
  • També es realitzaran estudis, quan es confirmi en les proves ecogràfiques, microcefàlia i/o calcificacions intracraneals en el fetus d'una dona amb antecedent d'haver estat en una zona amb transmissió.
  • Es mantendran les recomanacions per a les gestants que hagin de viatjar a països de risc, com posposar o anul·lar el viatge. Si no és possible, cal extremar les mesures de precaució (repel·lents, mosquiteres, etc.) per evitar picades de mosquits.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 15/02/2016 ]

[Foto: Sara Farràs]

Notícies relacionades a Infosalut 

*23/02/2016 -Missatge de tranquil·litat davant l'amenaça del virus de Zika a Balears.
*
08/02/2016 - La Conselleria de Salut avalua els riscos del virus del Zika a les Illes Balears.
*16/02/2016 - El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes acorden un protocol per al virus del Zika.